У Дніпрі стартував набір до перших класів: що потрібно мати та які документи необхідні

Документи можна подавати не лише офлайн, а й онлайн

У Дніпрі розпочато набір до перших класів. У ліцеї №102 планують відкрити один перший клас. Зараз активно готують малечу до школи, яка в них навчається у дошкільному підрозділі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

"Наша фішка заключається в тому, що у нас діти нашого дошкільного підрозділу всі йдуть до нас до першого класу. Зараз ми бачимо, що вже 15 діток бажає прийти до першого класу. Але будуть ще бажаючі", - поділилась директорка гімназії №102 Ірина Бондаренко.

На сьогодні у 88 закладах освіти, де є укриття, навчаються близько 4 тисяч дошкільнят, які отримують відповідні знання з підготовки до 1 класу. Також у 41 садочку, де немає укриттів, організовано освітній процес у групах короткотривалого перебування дітей.

"45 закладів дошкільної освіти організували інтегровані заняття у будівлях шкіл нашого міста. Але важливо, що з дітками працюють саме їхні вихователі, ті рідні, з якими вони звикли навчатися. При цьому у закладах загальної середньої освіти можуть проводитись окремі адаптаційні заняття. Це більше, ніж знайомство майбутніх першокласників з учителем, до якого вони прийдуть. Але розуміємо, що визначення і розподіл по класах буде здійснювати керівник школи відповідним наказом перед початком навчального року", - розповіла заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олена Яковенко, яка 24 квітня є черговою по місту.

Цьогоріч, як і в минулому році, для батьків діятиме зручна система подання заяв до 1 класу. Таким чином всі документи можна подавати не тільки офлайн, а і в електронній формі. Ті батьки, які знаходяться за кордоном, можуть надати документи електронною поштою до закладу, в який планують віддати свою дитину. Переселенці, у яких відсутні документи, можуть подавати заяву  до школи без надання зазначених документів. Але, якщо батьки не мають оригіналу свідоцтва про народження дитини, керівник закладу освіти повинен поінформувати органи опіки й піклування за місцем проживання дитини чи розташуванням і надалі цей документ їм допоможуть відновити.

Загалом батьки мають подати наступні документи:

- заява про зарахування,

- копія свідоцтва про народження дитини та оригінал;

- оригінал медичної довідки за формою № 086-1/о

- "Карта профілактичних щеплень" за формою № 063/о.

- у разі наявності та за бажанням одного з батьків дитини до заяви про зарахування може додаватися оригінал або копія висновку ІРЦ про комплексну (чи повторну) психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини.

Присутність дитини під час подання заяви про зарахування не є обов’язковою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі мати за мільйон продала дворічну дитину

Жінка домовилася продати дитину своїй знайомій. Горе-мати затримала поліція при передачі дитини та отриманні коштів. Жінка пояснила свій жахливий вчинок тим, що не хоче опікуватися сином та їй потрібні гроші, щоб відкрити бізнес. Де зараз дитина та що буде його матері – читайте за посиланням.

Читайте також: У Дніпрі перейменували вулиці і назвали нові провулки: у місті дерусифікували ще вісім топонімів



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися