Місто Дніпро очолило антирейтинг міст в Україні

На другому місці – Кам’янське також на Дніпропетровщині

Дніпро став першим в антирейтингу міст в Україні з найбруднішим повітрям у 2023 році. Комплексний індекс забруднення атмосферного повітря в Дніпрі становив 12,4 – високий рівень забруднення. Друге місце посіло Кам’янське – 11,9. На третьому (серед міст, де спостереження велися протягом всього року) – Миколаїв з показником 11,2. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на аналітику громадської організації SaveDnipro, яка бореться за безпечне довкілля.

Високий рівень забруднення (індекс 7,0 і вище) також спостерігався ще в 10 містах: Краматорськ, Одеса, Херсон, Львів, Луцьк, Вінниця, Київ, Кривий Ріг, Запоріжжя, Слов’янськ.

В організації зазначають, що чільні позиції Дніпра і Кам’янського – це в першу чергу результат промислового забруднення.

"Нічим іншим, окрім викидів немодернізованих підприємств, лідерство цих міст пояснити неможливо. Звісно, викиди транспорту і ворожі обстріли теж впливають на загальний високий рівень забруднення. Але Дніпро і Кам’янське випередили і Київ (де транспорту ще більше), і Херсон з Краматорськом (де ще більше обстрілів)", – наголосили активісти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі містянам нагадали про заборону напередодні Великодня

Проспект Богдана Хмельницького у Дніпрі. "Стихійка" зі штучними квітами. Щорічно, напередодні Великодніх свят, міські служби нагадують: у Дніпрі діє заборона на продаж пластикової атрибутики. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

Що буде тим, хто продає такі квіти і чому ввели заборону – читайте за посиланням.

Читайте також: Рейди у лісах проводять на Дніпропетровщині: що на контролі

28 квітня рятувальники Павлоградського районного управління Головного управління ДСНС України в області вийшли на інформаційне відпрацювання серед населення. Спілкувалися з відпочиваючими поблизу лісових масивів та наголошували на забороні розведення багать в лісі та випалювання сухостою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Разом з тим, вогнеборці попередили яка відповідальність чекає на паліїв сухої рослинності. Кожному співрозмовнику надзвичайники вручили інформаційні листівки та буклети.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися