В Дніпрі останній раз так тепло було 133 роки тому: грудень б'є температурні рекорди

При цьому тепло не тільки у нас, але і в цілому по всій Україні: у західних областях повітря прогрілося до 15-17 градусів

У Дніпрі грудень б'є температурні рекорди. Так, на День святого Миколая, 19 грудня, повітря прогрілося до 11,1 градусів — останній раз на вулиці було так тепло ще в 1886 році. Про це написав на своїй сторінці в соціальній мережі начальник Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології Василь Грінчак.

Так, за словами синоптика, середньодобова температура повітря у Дніпропетровській області перевищує кліматичну норму на 810 градусів. При цьому тепло не тільки у нас, але і в цілому по всій Україні: у західних областях повітря прогрілося до 1517 градусів.

"Є невеликий рекорд: 19 грудня в Дніпрі максимальна температура повітря зафіксована на позначці 11,1 градусів. У далекому 1886 році в цей день було 10,9 градусів", — написав Василь Грінчак.

Зазначимо, що на вихідних температура повітря прогріється до 10 градусів. При цьому в суботу вдень буде сонячно, а от у неділю можливий невеликий дощ.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що через туман на дорозі збільшився ризик виникнення аварійних ситуацій. Видимість становить 200400 метрів. В результаті чого автомобілістів та пішоходів попереджають про необхідність бути більш пильними на дорозі.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися