У Дніпрі мерія оголосила війну незаконним точкам продажу ялинок

За незаконний продаж зелених красунь підприємці отримують штрафи

У Дніпрі тривають перевірки ялинкових базарів. Зараз в різних районах міста діють 162 офіційні точки продажу. Всі незаконні пункти закривають, а товар конфіскують, повідомляють у прес-службі Дніпровської міськради.

У п'ятницю, 20 грудня, інспекція з благоустрою Дніпровської міської ради перевірила три локації: на проспекті Поля, вулиці Титова і вулиці Робоча. У двох перших пунктах було все законно: у наявності дозвільні документи, ялинки з чіпами. А на вулиці Робочій новорічні дерева були без позначок. На місце відразу викликали поліцію для з'ясування всіх обставин.

"Інспекторами щоденно проводиться робота по виявленню незаконних точок продажу ялинок. Проходити вона буде аж до 31 грудня. Вже з 1 січня інспектори будуть перевіряти точки, щоб проконтролювати прибирання території після торгівлі. Договори всіх підприємців діють до 31 грудня. У них також прописано, що підприємець повинен привести в порядок землю, на якій здійснювалась торгівля", — розповів юрист інспекції з благоустрою Дніпровського міськради Павло Потапчук.

Також він зазначив, що найбільше незаконних точок виявляється у віддалених районах міста. Зараз вже виявлено дві незаконні точки продажу ялинок на вулиці Березинській та Донецькому шосе. Реалізатори не змогли надати дозвільні документи на торгівлю. В результаті було вилучено близько 120 ялинок. Згодом їх перероблять в брикети.

Зазначимо, що незаконні ялинки вилучають під наглядом поліції, а підприємцям виписують адміністративний штраф. Для юридичних осіб він становить від 850 до 1800 гривень, для фізичних — від 340 до 1360 гривень.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що в Дніпрі 19 грудня відбувся перший спектакль в рамках проекту "Народна філармонія". Постановку "Холодне серце королеви" побачило близько 250 дітей.

Фото: прес-служба Дніпровської мерії



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися