Школяр із Дніпра розробив робота для людей з інвалідністю

Розробка школяра з Дніпра отримала призове місце на міжнародному конкурсі

Школяр із Дніпра розробив робота-"кобота" та увійшов у трійку винахідників міжнародного конкурсу. Про це передає UA: ДНІПРО.

Так, 17-річний Ігор Шибка отримав бронзову нагороду на міжнародному конкурсі винаходів та інновацій "Інтарг -2020". Конкурс щороку проходить у Польщі, але цього року через карантин відбувся дистанційно. У заході взяли участь понад 200 учасників з 17 країн світу, серед яких 12 українців.

Винахід дніпрянина – "кобот" – автономна систему для керування. Повідомляється, що корпусом став дитячий іграшковий бульдозер, але систему можна встановлювати у будь-який пристрій та керувати ним через Інтернет. За словами юного науковця, найважча частина роботи – це розробка програмного забезпечення, яка зайняла понад півроку.

"На виробництві дуже часто застосовують так званих колаборативних роботів, або "коботів". Тобто, це роботи, які мають працювати разом з людьми. Основною ідеєю було, наприклад, дати роботозабезпечення людям з інвалідністю, які зможуть, наприклад, зранку сісти за такий самий пульт управління і керувати машиною для прибирання вулиць. Пристрій можна встановити на станки, якісь щитки, де можна, знову ж таки, за допомогою зв’язку автономно щось включати та виключати", – розповів Ігор Шибка.

Крім цього винаходу, хлопець розробив апарат з вимірювання тиску та прилад для допомоги незрячим військовим. Хлопець планує вступати до університету на спеціальність "авіоніка", щоби створювати програмне забезпечення та електроніку для ракет і супутників.

Нагадаємо, у Дніпрі волонтери облаштували парк на набережній: з'явилося відео.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися