ФОТОФАКТ: У Дніпрі археологи знайшли незвичайний склеп

Археологи в Дніпрі ймовірно знайшли склеп Олександра Поля

У Севастопольському парку Дніпра археологи вчора, 22 липня, знайшли склеп з двома скелетами. Про це повідомляє "Інформатор", посилаючись на пресслужба міської ради.

Попередньо археологи вважають, що останки можуть належати чоловікові у віці до 50 років і жінці старше 70. Дослідники кажуть, що ймовірно, це останки почесного городянина Олександра Поля, але точно стане відомо, кому належать останки, тільки після експертизи.

Археологи вже два місяці проводять розкопки в Севастопольському парку з метою знайти місце поховання почесного городянина Олександра Поля. Дослідники вивчають залишки кам'яного будинку, в якому колись розташовувалася Лазаревська церква. Після того, як археологи завершать розкопки, на місці планують звести пантеон почесних громадян.

Археологи проводять роботи саме тут через те, що згідно з історичними даними, титулярний радник, археолог, громадський діяч, підприємець і краєзнавець Олександр Поль був похований у серпні 1890 року в межах території Лазаревської церкви. Поруч з ним через 26 років поховали і його дружину.

Раніше "Дніпро.Коментарі" писали, що влада Дніпра заявили про плани створити новий музей. Облаштувати його планують в Будинку губернатора, який знаходиться поруч з будівлею міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися