У громаді на Дніпропетровщини попрощалися з героєм

У Вільногірську на Дніпропетровщині попрощалися з полеглим героєм

16 березня 2024 року на Донеччині, в районі міста Часів Яр, отримав осколкові поранення не сумісні з життям бойовий медик з Вільногірська Андрій Вікторович Ревута. Йому було 34 роки. Про це повідомила Вільногірська міська рада, інформує портал "Коментарі".

picture

Народився Андрій 2 квітня 1989 року у місті Вільногірськ. Тут проходило його дитинство, закінчив школу.

Педагоги і однокласники пам'ятають Андрія як виховану, врівноважену людину, допитливого учня, гарного друга.

У 2006 році вступив у Дніпропетровську медичну академію, вивчився на лікаря. Спеціалізувався на щелепно-лицьовій хірургії. Працював за фахом у Дніпрі.

У липні 2023 року був мобілізований до лав ЗСУ з Дніпра. Пройшов відповідне навчання в Академії сухопутних військ України за системою НАТО.

Лейтенант Андрій Ревута займав посаду начальника медичної служби 5 окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України.

У нього залишилися батьки та сестра.

Земляка поховали на місцевому кладовищі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Активісти звернулися до Дніпровської міської ради з вимогою: відповідь не змусила себе чекати

Активісти організації "Деколонізація. Україна" надіслали електронне звернення до Дніпровської міськради з вимогою позбавити звання "Почесний громадянин міста Дніпропетровська" Митрополита Дніпропетровського та Павлоградського Іринея (Середнього Івана Петровича), яке було йому присвоєно у 2013 році Дніпропетровською міською радою. Про це повідомили активісти у соцмережах.

Вони також наголосили, що у відповіді на звернення, яку вони отримали, Дніпровська міськрада "відмовилася позбавити звання почесного громадянина міста – громадянина Росії", а також те, що митрополит УПЦ (МП) Іриней був позбавлений українського громадянства указом Президента України ще в січні 2023 року.

Читайте також: До уваги переселенців, що проживають у Дніпрі та області: уряд ухвалив важливі зміни щодо виплат


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися