Дніпряни можуть власноруч випустити кажанів у природу: подробиці

Урочистий випуск кажанів 2024 пройде в кількох містах України

Урочистий випуск врятованих кажанів – це щорічний захід, який Український центр реабілітації рукокрилих проводить вже 12 рік поспіль. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію центру.

"Цієї зими ми допомогли рекордній кількість рукокрилих – це понад 6 тисяч тварин. У Фельдман Екопарк ми випустимо 3 тисячі кажанів – це тварини, які були врятовані саме у Харкові. Решту рукокрилих ми повернемо до міст з яких привезли та випустимо їх там", – зазначають у Центрі.

кажани в Дніпрі, випуск кажанів у Дніпрі, порятунок рукокрилих

У Зеленому Гаї (Дніпропетровська область), Запоріжжі, Кривому Розі випуск врятованих кажанів до їхнього природного середовища відбудеться 30 березня.

Переважну більшість кажанів знайшли люди під час ремонту будинків, балконів, де вони зимували. Після пробудження тварини вже не могли продовжити зимівлю, тому їх перевозили до Українського центру реабілітації рукокрилих у Харкові, де їм надали фахову допомогу та перетримували до весни.

Нагадаємо, що всі 28 видів кажанів занесені до Червоної книги України і потребують охорони.

Всіх бажаючих запрошують долучитись до цієї унікальної події. Для цього варто взяти щільні рукавички, аби мати можливість випустити кажанчика власноруч.

Раніш портал "Коментарі" повідомляв:

Місто Дніпро отримало партію автобусів з Італії

Результатом другого відрядження міського голови Дніпра Бориса Філатова до Мілана стали майже 40 автобусів. Про це мер міста повідомив у своїх соцмережах, інформує портал "Коментарі".

Читайте також: Опалення у Дніпрі відключать за два дні: подробиці

У Дніпрі через очікуване підвищення середньодобової температури опалювальний сезон планують закінчити 28 березня. Про це під час брифінгу 26 березня повідомив директор комунального підприємства "Теплоенерго" Андрій Клименко, інформує портал "Коментарі". Подробиці – за посиланням.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися