СБУ підозрює фірму з Дніпра у фінансуванні сепаратизму

Правоохоронці проводять обшуки в офісах компаній в Дніпрі, які ймовірно причетні до перерахування грошей сепаратистам

Служба безпеки України (СБУ) розслідує причетність однієї з фірм з Дніпра до фінансування сепаратизму. Про це повідомляє "Дніпро оперативний" з посиланням на прес-службу відомства.

Згідно з даними оперативників СБУ, протягом 2018 року підприємці замовлення місцевої влади розробили ряд проєктів землеустрою на території Дніпра на загальну суму понад 28 млн грн.

Співробітники Служби безпеки зазначають, у рамках кримінального провадження вдалося з'ясувати, що після отримання оплати за договором учасники схеми перерахували понад 7 млн гривень на фіктивні підприємства. Частина з цих компаній зареєстрована на осіб, які живуть на тимчасово окупованій території АР Крим. Під час обшуків правоохоронці також вилучили документи та інші докази незаконної діяльності.

Зараз ще триває слідство. Документування протиправної діяльності здійснюється під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області.

Раніше "Дніпро.Коментарі" писали, що в Дніпропетровській області призначили нового керівника Національної поліції в регіоні. Ним став полковник поліції Анатолій Щадило.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися