На Дніпропетровщині люди через знеструмлення залишилися під землею

Через масований обстріл та відключення світла понад тисячу людей залишаються під землею

Ворог здійснив наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час. Мета – не просто пошкодити, а спробувати знову, як і минулого року, спричинити масштабний збій у роботі енергосистеми країни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію міністра енергетики України Германа Галущенко.

Зокрема, є пошкодження об’єктів у Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській, Харківській областях. Внаслідок атаки у цих областях сталися аварійні відключення електроенергії.

Ситуація на ДніпроГЕС контрольована. Загрози прориву дамби немає. Однак об’єкт зазнав пошкоджень.

Без світла низка шахт на Донеччині та Дніпропетровщині. Під землею – понад 1000 людей. Загрози життю немає, повідомили у Міненерго.

Там також зазначили, що через аварійну зупинку кількох блоків ТЕС та ГЕС є певне зменшення обсягу виробництва електроенергії. Для покриття потреб споживачів задіяно аварійне постачання електроенергії з сусідніх країн – Румунії, Словаччини та Польщі. Також планується комерційний імпорт електроенергії.

Також для стабілізації роботи системи у низці областей (Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Одеській, Сумський, Харківській, Полтавській, Кіровоградській областях застосовано аварійні відключення).

"Це тимчасові заходи для з’ясування наслідків атак для подальшого відновлення. У найбільш постраждалих областях триває робота із заживлення об’єктів критичної інфраструктури за тимчасовими схемами та резервним живленням", – зазначили в Міністерстві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Що зараз з водою в Дніпрі та області – коментар Лукашука

Наразі обласний водоканал провів роботи з відновлення електропостачання для внутрішніх потреб. Здійснено запуск насосних станцій. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, інформує портал "Коментарі".

"Тож зовсім скоро, орієнтовно за 2 години, мешканці Кам'янського, Верхньодніпровська та Криничок будуть із водопостачанням, і години за 3 вода дійде і до мешканців правого берега Дніпра.

Комунальники працюють в оперативному режимі, аби всі наші громади та їх мешканці були  з водою", – написав голова облради.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися