Мера міста на Дніпропетровщині підозрюють в розкраданні бюджету

Підозру отримав мер одного з міст Дніпропетровщини та ще четверо осіб за розкрадання понад 2 млн грн на ремонті доріг

Серед фігурантів – директор комунального підприємства, керівник, бухгалтер, інженер та підрядних організацій. Міського голову та двох спільників вже взято під варту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Поліції Дніпропетровської області.

Викрили схему з розкрадання бюджетних коштів оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області та слідчі слідчого управління обласної поліції. До її організації причетний мер одного з міст, директор комунального підприємства, керівник та бухгалтер підрядної організації, інженер.

У межах укладених договорів підрядник проводив роботи з поточного ремонту доріг в місті, за які отримав гроші на свої рахунки. Однак, у ході слідства встановлено, що зазначені в офіційних документах дані не відповідали фактичним обставинам. Так, обсяги, якість та вартість будівельних матеріалів були завищені. Також було зазначену техніку, яка взагалі не використовувалася під час ремонту.

Таким чином безпідставно з міського бюджету перераховано понад 2 млн грн, які спільники розподілили між собою.

Міському голові та ще чотирьом учасникам схеми слідчі повідомили про підозру за ч. 2 та 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, та службове підроблення у складі організованої групи) Кримінального кодексу України.

За результатами 35 обшуків поліцейські вилучили понад один мільйон гривень в різній валюті, автівки, документацію, чорнові записи, компʼютерну техніку.

Трьом підозрюваним суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави:

- міському голові - 15 млн грн;

- керівнику комунального підприємства - понад 9 млн грн;

- інженеру - 605 тис. грн.

Розгляд клопотань стосовно інших учасників триває.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі відбудуться зміни на дорогах: деталі

У Дніпрі тимчасово звузять вулиці, а деякі – перекриють

Із 15 квітня по 15 травня у зв’язку з аварійними роботами з ремонту колектору зливової каналізації буде звужено частину вулиць. Також перекриють деякі вулиці у зв’язку з проведенням аварійних робіт комунальниками. Список вулиць та дати – дивіться за посиланням.

Читайте також: Дитина зламала пальці на гойдалці на Дніпропетровщині: діставали рятувальники

Учора о 15:49 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що пальці дитини застрягли в гойдалці. Подія сталася в парку на проспекті Південний Інгулецького району міста Кривий Ріг. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися