На Дніпропетровщині чоловік суворо порушив заборону

Чоловік виловив понад 70 рибин, деякі з них червонокнижні

16 квітня 2024 року рибпатрульні Дніпропетровщини викрили грубе порушення правил рибальства на річці Оріль, поблизу с. Колпаківка Новомосковського району Дніпропетровської області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпропетровського рибоохоронного патруля.

Виявлено чоловіка, який здійснював вилов водних біоресурсів з дерев’яного човна забороненими знаряддями лову. За допомогою дев’яти сіток порушнику вдалося наловити 65 штук карася сріблястого, 8 штук плітки, 3 штуки ляща, 1 окуня та 2 карася золотого (червонокнижного). Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 30 кг. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 124 046 гривень.

На особу складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП та ст. 90 КУпАП. Крім того, на місце події викликано слідчо-оперативну групу Національної поліції. Наразі розглядається питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Човен, знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено слідчим.

В Управлінні Держрибагентства у Дніпропетровській області функціонує телефонна "гаряча лінія": (096) 400-02-50. Про порушення Правил любительського рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі ухвалили рішення видалити деякі дерева: де саме

У Дніпрі омолоджують здорові дерева та спилюють аварійні. Кипить робота по всьому місту, зокрема й у школах. Роблять за заявками мешканців та закладів освіти. Як розглядається заявка та які дерева можуть спиляти – читайте за посиланням.

Читайте також: У Кам’янському почали проводити рейди по пляжах

16 квітня, з метою попередження загибелі людей на водних об’єктах, травмування та виникнення нещасних випадків, рятувальники Кам’янського району провели рейди поблизу водних об’єктів та поспілкувались з громадянами про безпеку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Мешканцям Дніпра та області вкотре пригрозили штрафами

Згідно чинного законодавства, сума штрафу за порушення статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення для громадян становить від 3060 до 6120 гривень. За що загрожують такі штрафи – читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися