Дніпропетровщина допомагає Харкову, який потерпає від знеструмлень через ворожі атаки

Від Дніпропетровщини до Харкова вже передали 30 генераторів

Харків та область потерпають від знеструмлень через ворожі атаки по енергосистемі. Інші регіони долучаються до підтримки тамтешніх мешканців. Допомагає і Дніпропетровщина. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДніпроОВА.

"Енергосистема Харкова працює на межі. Фахівці роблять все можливе, аби покращити ситуацію. Маємо підставити плече тамтешнім мешканцям. Передали їм допомогу від області. Пропонуємо підтримку й підприємцям з релокацією до нашої області. Лікарні за необхідності прийматимуть пацієнтів з Харківщини. ЦНАПи – надаватимуть адмінпослуги", – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Від Дніпропетровщини до Харкова вже передали 30 генераторів.

Долучаються до допомоги й благодійники. Голова одного з фондів Ольга Лоба каже: підтримують Харківщину з початку повномасштабної війни. Зокрема, продуктовими наборами. Втім, зараз акцент зроблять на альтернативних джерелах живлення.

"Кожен день є нові запити щодо генераторів, павербанків. І це може бути до 10 заявок. Зараз будемо долучати партнерів, щоб зібрати саме такий гуманітарний вантаж", – сказала Ольга Лоба.

Допомогти можуть всі небайдужі. Для цього – принести заряджені повербанки, екофлоу, генератори. Їх збиратимуть у приміщеннях сільських і селищних рад.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі ухвалили рішення видалити деякі дерева: де саме

У Дніпрі омолоджують здорові дерева та спилюють аварійні. Кипить робота по всьому місту, зокрема й у школах. Роблять за заявками мешканців та закладів освіти. Як розглядається заявка та які дерева можуть спиляти – читайте за посиланням.

Читайте також: У Кам’янському почали проводити рейди по пляжах

16 квітня, з метою попередження загибелі людей на водних об’єктах, травмування та виникнення нещасних випадків, рятувальники Кам’янського району провели рейди поблизу водних об’єктів та поспілкувались з громадянами про безпеку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Мешканцям Дніпра та області вкотре пригрозили штрафами

Згідно чинного законодавства, сума штрафу за порушення статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення для громадян становить від 3060 до 6120 гривень. За що загрожують такі штрафи – читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися