Тепло одягатися і не пити алкоголь: у Дніпропетровській області розповіли, як не підхопити грип або ГРВІ

Щоб не допустити переохолодження організму, на прогулянку краще надягти кілька шарів одягу

Нежить, головний біль і підвищена температура тіла. У зимовий період ці симптоми стають частими "супутниками" дітей і дорослих. Серед основних причин — переохолодження і віруси. Як захиститися від застуд і грипу, розповіли у департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації.

"Взимку імунна система найбільш вразлива, тому підхопити грип або ГРВІ дуже легко. В першу чергу слід подбати про здоров'я людям з хронічними захворюваннями, дітям, вагітним та людям похилого віку. Серед засобів профілактики — вести здоровий спосіб життя, правильно харчуватися і одягатися по погоді. Але найефективнішим способом залишається вакцинація. Зробити щеплення можна протягом усього сезону грипу", — зазначили у департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА.

Щоб не допустити переохолодження організму, на прогулянку краще надягти кілька шарів одягу. Замість одного теплого светра — кілька легких кофтинок. Так буде краще триматися тепло. У холодну погоду не слід виходити на вулицю без шапки. Також бажано уникати місць з великим скупченням людей.

Щоб підтримати імунітет взимку, лікарі радять звернути пильну увагу на своє харчування. Слід відмовитися від вживання алкоголю, жирних, смажених і занадто солоних страв. Зате включити в раціон рибу, цитрусові і мед. При перших симптомах захворювання — не займатися самолікуванням і звернутися до сімейного лікаря.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що в Дніпрі до Дня Соборності України влаштували флешмоб. У ньому взяли участь представники національно-культурних і громадських організацій, ветерани та учасники АТО / ООВ, кадети Дніпровського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою та мешканці міста.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися