Підприємець з Дніпра представлявся спортсменкою з Мелітополя: на чому його викрила СБУ

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

В коментарях на сайті запорізького видання чоловік писав повідомлення з образами на адресу підписників та адміністратора сайту за проукраїнську позицію. Також, він вихваляв рашистів та проведення так званої "спецоперації", заперечував збройну агресію рф проти України. Саму війну називав визвольною та закликав громадян об’єднатись в боротьбі проти "нацистів". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресцентру СБУ.

Крім того, у своїх "дописах" зловмисник вихваляв агресивну політику очільника кремля, "ностальгував" за колишнім срср, виправдовував захоплення частини південних регіонів України та закликав  до приєднання нашої держави до складу росії.

Ворожим прихильником виявився приватний підприємець з Дніпра, який з початком повномасштабного вторгнення рф почав публічно підтримувати російську збройну агресію.

Для конспірації своїх дій чоловік створив декілька фейкових акаунтів, які використовував для подальшого проведення підривної діяльності в інтересах країни-агресора. У мережі він представлявся молодою дівчиною, спортсменкою з Мелітополя.

Під час обшуку у чоловіка вилучено мобільний телефон, з доказами протиправної діяльності.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття зловмисника проводили співробітники СБУ в Запорізькій та Дніпропетровській областях за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі транспорт тиждень курсуватиме зі змінами

З 16 по 22 квітня 2024 року в зв’язку з ремонтом дорожнього покриття по вул. Богдана Хмельницького діятимуть зміни у русі громадського транспорту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Департаменту транспорту Дніпровської міської ради.

Як курсуватиме транспорт на лівому березі – читайте за посиланням.

Читайте також: У Дніпрі та області оновили графіки аварійного відключення світла (адреси)

У ПрАТ "ПЕЕМ "Центральна енергетична компанія" опублікували перелік адрес, які потрапляють під графік аварійного відключення електроенергії, якщо такі будуть запроваджені по області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію компанії. Коли вони запроваджуються та чому у них потрапляють одні й ті самі адреси – читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися