Перетин кордону через «Шлях»: на Дніпропетровщині назвали вартість з особи

За організацію незаконного перетину держкордону затримано двох мешканців Дніпропетровщини

За  процесуального керівництва прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом місцевим мешканцям за фактами перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України й інших військових формувань та організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненої групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрювані організували злочинну схему переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон в умовах воєнного стану.

Вони підшуковували військовозобов’язаних чоловіків, які бажають уникнути призову на військову службу. Обіцяли виготовити документи, які б дозволили безперешкодно перетнути держкордон та вплинути на службових осіб для внесення даних про військовозобов’язаних до системи "Шлях".

Свої послуги оцінили у 16 000 доларів США з особи.

Правоохоронці затримали чоловіків у порядку ст. 208 КПК України під час одержання частини коштів.

У ході обшуків за місцями мешкання, роботи та в автомобілях фігурантів було вилучено документацію, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи, грошові кошти у різній валюті на суму 13 тис доларів США, три автомобілі.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Вживаються заходи для встановлення інших співучасників злочину.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Пляжний сезон у Дніпрі цьогоріч не розпочнеться. Таке рішення ухвалили на міській комісії з питань техногенно-екологчіної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

"Офіційно цього року не будуть відкриті міські пляжі. На балансі департаменту парків та рекреацій Дніпровської міської ради є три офіційні пляжі: Мануйлівський, пляж на Монастирському острові та Придніпровський. На кожному з них ми чіпляємо таблички, на яких є попередження, що купатись заборонено", — розповіла заступниця директора департаменту парків та рекреації Дніпровської міської ради Анастасія Петренчук.

Що буде з пляжами у місті – читайте за посиланням.

Читайте також: Страшна трагедія сталася незадовго до повномасштабного вторгнення у Дніпрі, яка сколихнула всю країну. Нацгвардієць Артемій Рябчук розстріляв своїх співслужбовців та працівницю Південмашу на одній з прохідних. Йому оголосили вирок – подробиці за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися