У Дніпрі вирішується питання підвищення вартості проїзду в електротранспорті до шести гривень

Зараз проїзд коштує чотири гривні — це найнижча ціна в Україні

У Дніпрі проїзд в електротранспорті незабаром може піднятися до шести гривень. На думку експертів, підвищення вартості дозволить розвивати в місті електротранспорт і не скорочувати кількість водіїв і кондукторів. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської мерії.

Так, під час громадських слухань, які відбулися у тролейбусному депо №1 сьогодні, 16 грудня, обговорювалося питання підняття вартості проїзду на дві гривні. Зараз, щоб дістатися з однієї частини міста в іншу, городянам потрібно заплатити чотири гривні — це найнижча ціна за проїзд в електротранспорті в Україні.

"За останні чотири роки в місті відбувся значний поштовх у розвитку галузі електротранспорту і цього не можна не помітити. Оновлюється рухомий склад, відкриваються нові маршрути і подовжуються існуючі. На 2020 рік місто фінансуватиме наше підприємство всі захищені статті витрат. Але для того, щоб продовжувати оновлювати інфраструктурні об'єкти по нашому підприємству, необхідні кошти", — розповів заступника директора з експлуатації та перевезень КП "Дніпровський електротранспорт" Володимир Сусленко.

Він також зазначив, що підвищення вартості проїзду дозволить капітально відремонтувати трамвайні колії на маршрутках №12 і №19, замінити контактні мережі, модернізувати підстанції. Крім того, в наступному році планується збільшити штат водіїв і кондукторів, зарплата яким буде нараховуватися за рахунок підвищення вартості проїзду.

В кінцевому підсумку вирішувати питання збільшення проїзду буде виконавчий комітет Дніпровської міської ради.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що дніпровські тролейбуси будуть виглядати ідентично один одному, адже їх почали стилізувати під єдиний дизайн. Тепер усередині тролейбуси будуть прикрашені різнобарвною навігацією, а зовні — міськию символікою.

Фото: прес-служба мерії



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися