Верховний Суд повернув бізнесменові Петровському звання "кримінального авторитета", - ЗМІ

Суд не задовольнив вимоги Олександра Петровського і його компаньйона Еміля Арутюнова про спростування публікації журналіста Юрія Бутусова в Фейсбук

Верховний Суд повернув Олександру Петровському звання "кримінального авторитета". Про це пише видання Цензор.нет, посилаючись на заяву юридичної компанії "Сенс Україна", що представляє інтереси журналіста Юрія Бутусова в судовій суперечці з Петровським і його компаньйоном Емілем Арутюновим.

Як зазначається в матеріалі, ці громадяни вимагали від журналіста спростування однієї з публікацій в Фейсбук і компенсації моральної шкоди. У пості Бутусов процитував ексгенпрокурора Луценка, який в одному з інтерв'ю говорив: "Петровський, відомий в певних колах під ім'ям "Нарик", проходив за матеріалами МВС як лідер організованого злочинного угрупування".

"Петровський подав кілька позовів до суду проти журналіста Бутусова "про захист честі і ділової репутації". Районні суди Дніпра, зокрема, Бабушкінський, раніше задовольнили його позови, підкреслюють юристи з "Сенс Україна". При цьому самі засідання проходили без участі відповідача Бутусова або його представників. Для цього сторона Петровського запрошувала в якості "додаткових відповідачів" деяких жителів Дніпра, які нібито робили перепис публікацій журналіста", - йдеться в матеріалі видання "Цензор.нет".

Крім іншого, за даними ЗМІ, авторитетні бізнесмени вимагали від Бутусова відшкодування моральної шкоди, який Петровський і Арутюнян оцінили в 357 408 грн.

Після тривалих судових процесів 30 липня Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу, подану в інтересах Юрія Бутусова.

"Ухвалою колегії з п'яти суддів скасовані всі судові рішення у справі №200/20351/18, якими свого часу були задоволені вимоги Арутюняна і Петровського А.В., відомих в певних колах як "Еміль" та "Нарік", про "захист честі, гідності, ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди 357 408 грн за публікацію в Facebook", - пише "Цензор.нет".

Рішення Верховного Суду у цій справі має важливе значення для свободи слова в Україні, оскільки ставить крапку в спробах закривати рот журналістам в їх праві називати зло злом.

"Вітаємо Юрія Бутусова і всіх, хто підтримує свободу слова в нашій країні! А такі авторитетні особи, як пан Петровський і пан Арутюнян, мають повне право називатися "авторитетами", - цитує ЗМІ юристів, які представляли інтереси журналіста Бутусова.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися