У Дніпрі утеплять ще п’ять будинків: адреси

За кошт ЄБРР у Дніпрі утеплять п’ять будинків ОСББ

У Дніпрі в ОСББ "ГЛАДКОВА 35" тривають роботи з утеплення будинку. Мешканці чекали цього з 2021 року, відколи подали заявку на утеплення за програмою "Велика термомодернізація". Тоді роботи не встигли провести через початок повномасштабного вторгнення рф. У 2024 році місто знайшло можливість реалізувати такий ремонт. Для цього залучили  фінансування від міжнародних донорів — Європейського банку реконструкції та розвитку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

"У нас маленький будинок - 34 квартири і 1 нежитлове приміщення. Роботи з утеплення фасаду коштують дуже дорого, тож самостійно ми не назбирали б стільки коштів. До утеплення взимку в квартирах було до 10 градусів. У ванну кімнату і до туалету зайти були неможливо. Зараз утеплили лише дві стіни, але це вже дуже відчувається", - поділилась Лариса Галаган, голова ОСББ "ГЛАДКОВА 35".

У 2024 році  за програмою "Велика термомодернізація" у Дніпрі буде утеплено 5 ОСББ. В будинку 35 по вул. Квартальній  утеплять не лише фасад, а й технічний поверх. Черговий по місту Святослав Ткаченко особисто прибув на локацію, аби проінспектувати хід робіт.

"Роботи на Квартальній, 35 були розпочаті 27 березня. Все відбувається з дотриманням ДБН, на будівельному майданчику постійно присутні представники департаменту, здійснюється технічний нагляд. Ще в цьому році тут буде виконаний поточний ремонт покрівлі — вже за Програмою співфінансування", -  зазначив Святослав Ткаченко, директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради.

Наступна точка перевірки чергового — ОСББ "ІНЖЕНЕРНА, 1". Це ще одне з п?ятьох об?єднань, в якому цьогоріч відбувається утеплення фасаду за програмою "Велика термомодернізація".Крім цього, в будинку буде виконано облаштування укриття. Відповідну заявку подали мешканці в рамках співфінансування проєктів ОСББ та ЖБК. Святослав Ткаченко перевірив хід робіт.

"Роботи розпочались 8 квітня. На цьому етапі вже виконано 90% запланованого: демонтаж, шпаклювання та фарбування стін, прокладені електромережі, зроблена стяжка підлоги тощо. Ремонт буде завершений вже на наступному тижні. Тож у травні укриття повноцінно прийматиме мешканців міста", - прокоментував Святослав Ткаченко.

"Під час тривог нашим укриттям користуються не лише мешканці нашого будинку, а й прилеглих будинків. Адже в нас дійсно надійне укриття, товсті стіни, немає загрози обвалу. Тому ми всі дуже задоволені, що є така програма співфінансування, і буде зроблено ремонт", -  каже Тетяна, мешканка будинку ОСББ "ІНЖЕНЕРНА, 1".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі судитимуть військового: що він скоїв

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону до суду спрямований обвинувальний акт стосовно начальнику групи однієї з військових частин. Йому інкримінують одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Спецпрокуратури.

Слідством встановлено, що старший лейтенант вимагав та отримав 600 тисяч гривень від підлеглого військовослужбовця за нестворення перешкод у нарахуванні грошових коштів, за так званні "бойові", чотирьом військовослужбовцями його підрозділу.

Що буде військовому – читайте за посиланням.

Читайте також: У центрі Дніпра з’явилися ворожі шеврони з триколорами: подробиці 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися