Студент із Дніпра розробив новий девайс: подробиці

Проєкт SmartPot – цікава інноваційна розробка студента ДНУ

Третьокурсник спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем Дніпровського національному університету імені Олеся Гончара Костянтин Сердюк презентував власну інноваційну розробку – автономний розумний горщик для квітів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби вишу.

Проєкт SmartPot розроблений у лабораторіях Інжинірингової школи Noosphere, що діє на базі Дніпровського національному університету імені Олеся Гончара. Там студенти та молоді вчені України можуть розвивати свої інноваційні ідеї, отримуючи технологічну й маркетингову підтримку, а також супровід досвідчених менторів та експертів. Так, науковою керівницею проєкту Костянтина стала завідувачка кафедри кібербезпеки та комп’ютерно-інтегрованих технологій фізико-технічного факультету ДНУ Світлана Клименко.

Горщик SmartPot створений студентом для автоматичного поливу квітів. Розроблена система включає: вимірювання вологості ґрунту та рівня води, автоматичний полив, сигналізування про різні ситуації, наприклад, коли залишається невисокий заряд батареї чи недостатня кількість води в баку горщика.

Зокрема, про стан вологості ґрунту горщик повідомляє шляхом зміни кольору світлодіодів, промовляючи це за допомогою динаміка. Коли квітці не вистачає води, горщик автоматично запускає процес поливу. Вода для поливу зберігається в окремій бочці, її вистачає на місяць поливу. При цьому варто зауважити, що все ж таки горщик не може бути повністю без користувача, адже в бак потрібно іноді заливати воду та заряджати акумулятор.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв: У Дніпрі боржникам відключать воду: адреси

Через велику заборгованість споживачів Новокодацького та Самарського районів перед КП "Дніпроводоканал", в період з 25 по 29 березня 2024 року, буде проведено відключення послуги водопостачання абонентам. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію комунального підприємства.

У водоканалі повідомили, що заборгованість склала вже майже два мільйони гривень. Деякі споживачі назбирали борги понад 120 тисяч гривень. Мінімальна заборгованість у списку складає трохи більше п’яти тисяч гривень.

Список адрес, за якими абоненти залишаться без водопостачання, за умови несплати боргів, можна подивитися за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися